Mindfulnesstraining voor jongeren
De mindfulnesstraining van Tree of Mind is er dan ook op gericht om kinderen en jongeren hier weer even aan te herinneren. Door aandachtig te leren zijn krijg je meer grip op je ademhaling, je gedachten, je lichaam en je omgeving en zal je zien: je bent goed zoals je bent!
15761
page-template-default,page,page-id-15761,page-child,parent-pageid-15580,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Mindfulnesstraining voor jongeren

Niemand staat zo vol in het leven als tieners. Hun dagen vullen zich met school, sport, muziek en vrienden. En soms is het best lastig om dat allemaal te balanceren. Juist voor jongeren is het daarom heerlijk om eens helemaal niets te hoeven. Bij Tree of Mind ervaren ze dat ze goed zijn zoals ze zijn.

Ook ouders en leraren kunnen zich flink zorgen maken om de tieners – soms nog meer dan de tieners zelf! Want wanneer jongeren op eigen benen leren staan, is dat ook voor volwassenen een lastige periode. En wat is het dan een geruststelling om te weten dat ze toegerust zijn om zichzelf te redden.

Hoog tijd dus om naast wiskunde en Duits eens iets anders te leren: concentratie! Want concentreren kan je leren, en je hebt er de rest van je leven baat bij. Je leert om letterlijk lucht te krijgen tussen alle verplichtingen.

Wat mindfulness je leert
Betere concentratie

Rustig blijven als het druk is

Prioriteiten stellen

Goed slapen

Meer zelfvertrouwen

De mindfulnesstraining voor jongeren is in de basis hetzelfde als de aandachttraining voor jongere kinderen (door aandachtig te zijn leren zien dat je goed bent zoals je bent), maar hij is aangevuld met thema’s die speciaal voor jongeren belangrijk zijn: hoe ga je bijvoorbeeld om met examenstress, en hoe kan beter luisteren je helpen op school en in vriendschappen?  Welke apps zijn handig en zijn er nog meer goede tips?

Tree of Mind werkt samen met scholen om te zorgen dat jongeren zich optimaal kunnen ontplooien, door ze te leren om soms juist even stil te staan.

Meer weten over onze mindfulness-trainingen voor jongeren?  Neem contact op of kijk in onze agenda voor aankomende trainingen.