Voor wie
De mindfulnesstraining van Tree of Mind is er dan ook op gericht om kinderen en jongeren hier weer even aan te herinneren. Door aandachtig te leren zijn krijg je meer grip op je ademhaling, je gedachten, je lichaam en je omgeving en zal je zien: je bent goed zoals je bent!
15580
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15580,page-parent,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Voor wie

5-12 jaar

De training ‘Aandacht werkt!’ is speciaal voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud en wordt zowel individueel gegeven als aan groepjes van maximaal 8 kinderen. De training, die bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van een uur, vindt in principe plaats in de Tree of Mind-praktijk maar kan op aanvraag ook op scholen worden gegeven.

Na afloop van de aandachttraining is het mogelijk om verdere begeleiding op maat te krijgen. Hierbij wordt gekeken naar waar het kind op dat moment behoefte aan heeft. De begeleiding bestaat hoofdzakelijk uit aandacht- en yoga-oefeningen, die het kind ook mee naar huis kan krijgen om alleen of samen met de ouders te doen.

12-19 jaar

Bij Tree of Mind worden ook trainingen voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar aangeboden. Die zijn in de basis hetzelfde als de aandachttraining voor jongere kinderen (door aandachtig te zijn leren zien dat je goed bent zoals je bent), maar ze zijn aangevuld met thema’s die speciaal voor jongeren belangrijk zijn: hoe ga je bijvoorbeeld om met examenstress en hoe kan beter luisteren je helpen op school en in vriendschappen? Welke app is handig en zijn er nog meer goede tips? De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van een uur.

Ouders

Tree of Mind, mindful ouders! Waarschijnlijk ben je als ouder heel nieuwsgierig naar wat aandachttraining met je kind doet. Daarom is er een workshop speciaal voor ouders, waarin duidelijk wordt waar de kinderen mee bezig zijn en wat de effecten hiervan zijn. Natuurlijk doen we op deze avond ook een aantal oefeningen om zelf te ervaren waar onze kinderen mee bezig zijn, want mindfulness is fijn voor iedereen.

Alle trainingen worden individueel, in groepsverband en op scholen aangeboden.

Voor iedere training en individuele training wordt een intakegesprek gehouden. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.