Over ons
De mindfulnesstraining van Tree of Mind is er dan ook op gericht om kinderen en jongeren hier weer even aan te herinneren. Door aandachtig te leren zijn krijg je meer grip op je ademhaling, je gedachten, je lichaam en je omgeving en zal je zien: je bent goed zoals je bent!
15603
page-template-default,page,page-id-15603,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Over ons

Bomen zijn sterk en buigzaam. Ze staan met hun wortels diep in de grond en met hun toppen hoog in de wind. Ze veranderen met de seizoenen mee en blijven toch dezelfde boom. En ze blijven bovendien altijd groeien. Wat zou het eigenlijk mooi zijn om net als een boom te zijn! Bij Tree of Mind leren kinderen om al deze mooie eigenschappen in zichzelf te ontdekken.

In de trainingen van Tree of Mind  staat namelijk centraal dat je goed bent zoals je bent. Ieder kind ervaart een oefening elke keer weer anders en dus zijn er geen goede of foute antwoorden. Kinderen worden in hun waarde gelaten. De trainingen zijn daardoor, in tegenstelling tot veel andere mindfulnesstrainingen, niet gericht op het veranderen van kinderen. Als we kinderen onder de aandacht brengen, leren we zien dat ieder kind zijn eigen kwaliteiten heeft, en dáár leggen we de nadruk op.

beeldmerk
Ninja SomersDoor aandachttrainingen te geven aan kinderen wil ik kinderen meegeven dat ze mogen zijn wie ze zijn. Je kunt de golven niet tegenhouden, je kunt wel leren surfen. Dat is waar mindfulness over gaat. Je hebt gedachten die komen en gaan waar je niet veel aan kan doen. Het enige wat je kan doen is er mee leren om te gaan. Hoe mooi is het om kinderen dat al op jonge leeftijd mee te geven zodat ze er hun hele leven profijt van hebben?”

– Ninja Somers, oprichter Tree of Mind

Tree of Mind is opgericht door kindertrainer Ninja Somers (38 jaar), zelf trotse moeder van vier kinderen die ieder op hun eigen manier uniek zijn. Haar werkwijze kenmerkt zich door begrip, zachtaardigheid en veel geduld. Ninja werkte voor het eerst met kinderen toen zij tijdens haar studie Psychologie in Leiden een vestiging van een huiswerkbegeleiding- en bijlesinstituut runde. “Het gaf mij voldoening wanneer ik hen écht kon helpen met hun planning en huiswerk. Sinds ik zelf kinderen heb, ben ik mij bezig gaan houden met het opvoeden van mijn kinderen op een bewuste, aandachtige manier. Hoe vaak zitten we wel niet in ons hoofd en schreeuwt je kind letterlijk om aandacht? Je bent er, maar toch niet echt. Dat is niet wat ik wilde, dus ik volgde verschillende cursussen waarin ik leerde om aanwezig te zijn en in het moment te leven.”

Na haar eerste bewustzijnstraining volgde Ninja diverse opleidingen waaronder een kinderyoga en deugdenyoga opleiding bij Patty Jongemaets. Haar interesse in mindfulness en opvoeden groeide en in 2014 volgde Ninja de 8-weekse mindfulnesstraining MBSR. De mindfulnesstraining heeft haar zoveel gegeven, waardoor zij dit ook graag aan kinderen mee wil geven. Uiteindelijk volgde ze de opleiding tot mindfulness kindertrainer bij Eline Snel, oprichter van de Academie voor Mindful Teaching, het internationale opleidingsinstituut voor kindertrainers in mindfulness. Elk jaar wordt het beroemde kikkercertificaat na het volgen van nascholing vernieuwd, waardoor Ninja en haar trainingen altijd up-to-date zijn.