Mindfulness
De mindfulnesstraining van Tree of Mind is er dan ook op gericht om kinderen en jongeren hier weer even aan te herinneren. Door aandachtig te leren zijn krijg je meer grip op je ademhaling, je gedachten, je lichaam en je omgeving en zal je zien: je bent goed zoals je bent!
2
page-template-default,page,page-id-2,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Mindfulness

Mindfulness is het vermogen van ieder mens om op een speciale manier oplettend te zijn: bewust en vriendelijk aanwezig, in elk moment, zonder oordeel, bewust worden van de neiging om over te gaan naar een automatische reactie.

– Eline Snel, oprichter Academie voor Mindful Teaching

Mindfulnesstraining is dus eigenlijk aandachttraining. En aandacht kun je krijgen en geven. Als je jarig bent, krijg je bijvoorbeeld de hele dag veel aandacht. Maar aandacht geven kan je doen wanneer je maar wilt en is heel fijn! Je hoofd wordt rustig, je slaapt beter en je zit lekkerder in je vel – het is bijna alsof je de tijd even stil kunt zetten.

Je zou je haast afvragen waarom niet iedereen alles mindful, met aandacht doet. Dat komt door de kracht van gedachten: deze kleine verhaaltjes in je hoofd leiden je soms af. Maar aandacht geven kun je gelukkig leren. Bij Tree of Mind doen we dat op een speelse manier, onder andere door al onze zintuigen te gebruiken: horen, zien, voelen, proeven en ruiken.